Zatloukal ve vedení Českého poháru MTB!

Jan Zatloukal (NUTREND SPECIALIZED Racing) dále potvrzuje dobrou připravenost a po dvou závodech je celkovým lídrem IZOMAT Českého poháru MTB v kategorii mužů Elite i jezdců do 23 let.    

Mladší z dvojice třiadvacítkářů týmu NUTREND Specialized Racing, Filip Konečný je stále mimo závodní program z důvodu zlomeniny klíční kosti, ale z pohledu alternativního tréninkového programu, který bere ohled na zraněné rameno, je v každodenní tréninkové zátěži. 

Týmový prapor v závodech tak drží pouze Jan Zatloukal a vede si výborně. Před týdnem v rámci tréninku s přehledem ovládnul ŠKODA Pražský MTB pohár a v sobotu se postavil na start výborně obsazeného druhého závodu IZOMAT Českého MTB poháru v Touškově. Honza se z počátku pohyboval v čele závodu, postupně se začlenil mezi jezdce bojující o třetí až šesté místo a výslednou šestou příčku v celkovém pořadí kategorie Elite se mu také podařilo udržet. 

Svou věkovou kategorii do 23 let suverénně ovládnul a v průběžném pořadí poháru vede soutěž s náskokem 130 bodů.

Tým NUTREND Specialized Racing se i s talentovaným juniorem Ondřejem Novotným, který hájí barvy Dukly Praha, ihned po závodě v Touškově přesunul na Slovensko, kde v Turčianských Teplicích absolvovali úvodní podnik Slovenského MTB poháru zařazený do kategorie C1 UCI. Jan Zatloukal v nedělním závodě musel především bojovat s únavou nastřádanou z Touškova a výsledně obsadil sedmou příčku, což znamená další příděl důležitých UCI bodů do světového rankingu.

Honzu nyní čeká tréninkový týden bez víkendových závodů a závěrečná příprava na závody Světového poháru, který se uskuteční v Albstadtu a Novém Městě na Moravě. 

Filip Konečný absolvuje v týdnu kontrolní vyšetření a pokud bude vše v pořádku, mohli bychom ho vidět na startu v Novém Městě na Moravě, za určitých okolností možná už i v Albstadtu.   

Foto: Pavel Křikava