Patrik Jahoda stříbrný na Světovém poháru, Jan Zatloukal má bronz z MČR U23 v Táboře!

Český reprezentant, paralympionik a člen týmu Nutrend Specialized SKR Racing Patrik Jahoda vybojoval vynikající druhé místo v silničním závodě Světového poháru v australském Adelaide! 

Týmový kolega Patrika, Jan Zatloukal získal v nedělním mistrovském závodě v cyklokrosu v Táboře bronz v kategorii do 23 let a zajistil si tak nominaci na únorovém cyklokrosovém Mistrovství světa v Táboře. 

Aktuálně nejúspěšnější český handbiker Patrik Jahoda vybojoval v úvodním podniku Světového poháru handicapovaných cyklistů v australském Adelaide výborné druhé místo v silničním závodě a vylepšil tak své umístění z pondělní časovky, kde obsadil páté místo. 

„V pondělní časovce jsem úplně pohořel. Věděl jsem ale, že můj potenciál je úplně někde jinde, pocity z tréninku jsou teď v zimě velmi dobré. Proto beru dnešní stříbro ze silničního závodu jako potvrzení toho, že jdu dobrou cestou. Zůstávám nohama na zemi, do vrcholů sezóny mě čeká ještě velmi tvrdá práce, nicméně každá medaile je samozřejmě příjemná. Pokračuji v zimní přípravě a moje oči se neustále upínají na Paralympiádu v Paříži.“

Patrik se nyní vrací do Prahy po dlouhých cestách, které začaly prosincovým tréninkovým kempem na Floridě a pokračovaly Světovým pohárem v Austrálii. Další velké závody přijdou v květnu, kdy Patrika čekají dva Světové poháry v Evropě, v italském Maniagu a belgickém Ostende.

Jan Zatloukal vstoupil do své poslední sezóny v kategorii do 23 let úspěšně, když na Mistrovství České republiky v cyklokrosu v Táboře vybojoval třetí místo a svým výsledkem si zajistil nominaci na únorovém Mistrovství světa v Táboře. 

Další člen týmu, benjamínek v kategorii U23 Ondřej Novotný přišel o ambice na dobré umístění i nominaci na MS už v úvodních metrech závodu, kdy po kolizi musel běžet do depa s nefunkční přehazovačkou, a i když Ondřej závod „nezabalil“ a zahájil působivou stíhací jízdu demonstrující možnosti tohoto českého talentu a bojoval o každou příčku, vzniklá ztráta byla příliš velká a stačila pouze na 14. místo. Pěkné 15. místo celkově a zřejmě nejlepší umístění mezi zúčastněnými hobby jezdci pak obsadil týmový mechanik a trenér mládeže Jiří Štěpáník. 

Honza Zatloukal s Ondřejem Novotným ihned po závodě odcestovali na soustředění na Kanárské ostrovy, kde se dvojice připojila k české bikové jedničce, Ondřejovi Cinkovi. Jan Zatloukal bude mít upravený trénink ve směrem k cyklokrosu, v sobotu 28. ledna absolvuje závod Světového poháru v Hoogherheide a následně Mistrovsví světa v Táboře. 

Patricie Srnská bohužel pro nemoc musela cyklokrosové MČR vynechat. Je ale zpět v přípravě, ve čtvrtek odjíždí na soustředění Reprezentace MTB na Mallorcu, kde zároveň absolvuje, v rámci přípravy, s kontinentálním týmem žen pražské Dukly i etapový závod Troffeo Mallorca. 

Foto: Richard Jahoda  

Foto: Michal Červený