Na Zličíně pojede ŠKODA Pražský MTB pohár doleva i doprava, vezměte si plavky!

Nadcházející víkend bude patřit dalším dvěma závodům ŠKODA Pražského MTB poháru, které přivítá tradiční lokalita seriálu – zličínský bikepark.

Meteorologové předpovídají tropické horko, denní teploty obou víkendových dnů se mají vyšplhat přes 30 stupňů, a tak závodníci i jejich doprovody po odjetí závodu jistě uvítají osvěžující vodu v sousedícím rybníku Dolejšák, který byl v minulém roce vyčištěn, rekonstruován a už při loňském závodě se stal vyhledávanou zábavou a součástí zličínského závodu.

Sobotní i nedělní závodní program začne v půl desáté tradičně závodem odrážedel a skončí v odpoledních hodinách závodem kategorií Masters.

V sobotu kromě klasického programu Pražského MTB programu proběhne i Přebor Hlavního města Prahy, ve kterém budou oceňováni závodníci s klubovou příslušností v Pražském cyklistickém svazu.

V neděli doplní pestrý program poháru i Mistrovství České republiky neslyšících, kteří využijí možnosti bojovat o titul Mistra České republiky.

A aby toho nebylo málo, tak oba závodní dny budou mít pro jezdce žákovských kategorií zvláštní význam. Zličínské závody jsou totiž nominační pro blížící se Mistrovství Evropy žákovských kategorií v italské Pile a je tedy jisté, že na Zličíně uvidíme závodit kompletní českou žákovskou špičku.        

Zličínský areál se stal díky aktivitě týmu Calabrone vedeného Martinem Jaroušem vyhledávanou bikovou lokalitou. Je celoročně udržovaný a vždy připraven k tréninku, čehož využívají kluby, jednotlivci i široká sportující veřejnost nejenom z Prahy. I letos pořadatelé poháru zvolili v minulém roce vyzkoušený a neobvyklý model závodu, kdy v sobotu jezdci absolvují trať proti směru hodinových ručiček a v neděli pojedou opačným směrem. „Já jsem zkoušel v tréninku jezdit oba směry už delší dobu, připadalo mi to zajímavé, tak jsem to ukázal Viktorovi, který si opačný směr projel se stejnými pocity a minulý rok jsme se domluvili, že to zkusíme v závodě. Ohlasy byly pozitivní, závodníci si závod užili a vzpomínají na něj, takže i letos budeme neobvyklý model opakovat“, říká Martin Jarouš, ředitel zličínského závodu a stavitel obou tratí a dodává: „změnou je, že letos budeme začínat oproti obvyklému směru jízdy, aby jezdci měli možnost v pátek trať v klidu na tréninku projet a vše vyzkoušet. Nedělní trať pak povede v obvyklém směru jízdy a většina jezdců ji dobře zná, trénují tady denně, takže nemusí nic najíždět“.   

Zájemci o rezervaci týmového prostoru nebo parkování obytných aut, rezervujte si své místo na tel: +420 777 406 363  

Registrace pro sobotní závod 19.6. bude ukončena ve čtvrtek 17.6. ve 12:00 a pro nedělní závod v pátek 18.6. také ve 12:00.

Registrovat se do závodu můžete ZDE

Veškeré informace k závodům naleznete na webových stránkách ŠKODA Pražského MTB poháru ZDE

Výsledky 1. kolo ŠKODA Pražský MTB pohár 2021, Beckov a průběžné pořadí seriálu ZDE

Více informací a fotografie ZDE: www.prahamtb.cz