Patrik Jahoda zvítězil na EHC Louny

Tradiční mezinárodní závod handbiků v Lounech proběhl tuto sobotu již po popatnácté a za účasti více jak šesti desítek závodníků.

Na start se postavila řada českých závodníků, mezi nimiž nechyběl ani závodník týmu Nutrend Specialized Racing Patrik Jahoda. Patrikovi se dařilo v dopolední časovce, kde dokázal porazit svého věčného soupeře ze Švýcarska Benjamina Fruha a zaslouženě vybojoval první místo.

V silničním kritériu se naopak více dařilo švýcarskému závodníkovi a Patrik skončil na druhé příčce.

Patrik na svém FB zhodnotil svůj sobotní výkon: „Dva závody v jednom dni, což mi nikdy moc nesedělo. Soustředil jsem se spíš na časovku, která se jela ráno. Konečně se mi tenhle rok povedlo správně rozvrhnout síly a něco pošetřit do druhé části časovky, která byla do kopce a proti větru. Povedlo se mi vyhrát o 21 vteřin před Beni Frühem, současným vedoucím světového poháru. Odpolední městské kriterium dopadlo hůře. Únava byla znát a trať mi profilem zrovna neseděla. První dvě kola jsem se ještě dokázal držet za Frühem, ale už jsem nedokázal likvidovat jeho útoky a skončil jsem v poli poražených. Za 14 dní poslední závod světového poháru v Nizozemí, tak snad jim tam vrátím ty brambory z předešlých závodů SP.“ 

nyc car service with car seats